14 Aralık 2017

Web Sitenizi Güncel Tutmanın Faydaları

İnternet ortamında yazılan makaleler yazılar çok hızlı bir şekilde yayıldığı gibi çok bir şekilde eskimektedir. Bu sebepten dolayı web sitelerini güncel olarak tutmak büyük önem taşımaktadır. Eğer sizin sitenizde bulunmakta olan paylaşımlar eskir ve güncellenmez ise web sitenizin ziyaretçi sayısında da büyük bir sürpriz yaşayarak düşüş yaşamanız söz konusudur.


Sürekli olarak paylaşım yapmakta olan web sitelerinin içeriği google gibi arama motorlarınca süzgeçten geçirilerek yararlı olan ve güncel bilgilere sahip olanlar arama sıralarında üst sıralarda yer alırken paylaşımını güncel tutmayan web sitelerinin arama motoru sıralamalarında geriye düşmesine oldukça sık rastlanır.İnternet sitelerindeki paylaşımı güncel tutmak site sahiplerinin hedefindeki kitleyi ve site içinde içerik paylaşımının sınırları belirlendikten hemen sonra yapılması gereken zorunlu bir işlem olarak gözükmektedir.


Güncel konulara hiç yer vermeyen ve web sitesindeki bilgileri tazelemeyen site sahiplerinin sitelerinde her ne kadar hala geçerli ve doğru olan bilgiler yer alıyor olsa bile site içeriğinin güncel olmayıp eskimesi ile birlikte nedeni ile web sitesi güncelliğini yitirmektedir. Özellikle seo için site içeriklerinin taze tutulması bu kadar önemli iken sitenizi şekillendirdikten sonra yazı ve görsel gibi içerikleri sitenize eklemeyi bıraktığınız zaman o zamana kadar yaptığınız tüm seo işlemleri neredeyse boşa gidecektir.


Web sitelerini güncel tutmak derken sadece içerik olarak değil web sitenizin temasının yazılımının güncellenmesi o günün şartlarına uyması da bu konuya dahildir . Güncel içerik sahibi ve hedef kitlenize uyacak bir tasarım sitenizin arama motorları arasında değerli gözükmesi için temel kurallar arasındadır.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder